Alles wat je wil weten over remote werken vanuit Spanje

Ben je aan het twijfelen of je remote wil gaan werken in Spanje? Of heb je de beslissing al gemaakt en ben je op zoek naar meer informatie? Wij helpen je graag een handje verder met alle informatie die je nodig hebt.

Welke locatie in Spanje is fijn voor remote werken?

Voor een workation in Spanje kun je verschillende steden overwegen, zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Malaga of Palma de Mallorca, afhankelijk van je voorkeuren voor cultuur, klimaat en levensstijl.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Spanje?

De kosten van levensonderhoud en accommodatie variëren sterk afhankelijk van de stad en het type accommodatie dat je kiest. Over het algemeen zijn grote steden duurder dan kleinere steden of dorpen, maar je kunt nog steeds redelijk geprijsde opties vinden, vooral buiten het hoogseizoen. De kosten van levensonderhoud zijn in Spanje vaak goedkoper dan in Nederland.

Hoe is de werkomgeving in Spanje?

Spanje heeft een groeiend aantal coworking spaces en cafés met goede wifi, vooral in grote steden. Populaire coworking spaces zijn bijvoorbeeld Talent Garden in Madrid of Betahaus in Barcelona.

Heb ik een visum of verblijfsvergunning nodig voor een workation in Spanje?

Als burger van de EU heb je geen visum of werkvergunning nodig om te wonen en werken in Spanje. Enkel als je langer dan 3 maanden wil blijven is het wel belangrijk om je uit te schrijven bij jouw gemeente in Nederland en je in te schrijven in Spanje.

Hoe is de gezondheidszorg in Spanje geregeld?

Als je voor korte tijd (korter dan 3 maanden) in Spanje bent, kan je met je eigen zorgverzekering gebruikmaken van de Spaanse gezondheidszorg. Je hebt dan toegang tot noodzakelijke medische zorg, inclusief spoedeisende zorg, huisartsenzorg en ziekenhuiszorg.

Welke cultuur en levensstijl heerst er in Spanje?

Spanje staat bekend om zijn ontspannen levensstijl, heerlijke keuken, levendige feesten en rijke geschiedenis. De mensen zijn vaak hartelijk en gastvrij.

Wat is het klimaat in Spanje?

Spanje heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. De exacte weersomstandigheden variëren echter per regio. Bijvoorbeeld, de kustgebieden hebben meestal mildere winters dan het binnenland.

Moet ik Spaans spreken voor een workation in Spanje?

Hoewel Spaans de officiële taal is, spreken veel mensen in toeristische gebieden en grote steden Engels. Toch kan het nuttig zijn om wat basis Spaans te leren om jezelf beter te kunnen redden.

Wil je remote gaan werken in Spanje en zijn je vragen nog niet helemaal beantwoord? Neem dan contact met ons op en dan helpen we je graag verder.

Het laatste nieuws

Blog artikelen