Leven en werken als digitale nomade op Fuerteventura

Blogger Chloë Sterk vertelt over haar ervaring als digitale nomade op Fuerteventura, een van de eilanden van de eeuwige lente, de Canarische Eilanden.

Blogger Chloë Sterk vertelt over haar ervaring als digitale nomade op de “eilanden van de eeuwige lente“, zoals de Canarische Eilanden bekend staan. Wat begon als een korte werkvakantie veranderde in een verblijf van 8,5 maand op Fuerteventura, gekenmerkt door mooi weer, watersporten, avontuur en veel ontdekken, terwijl ze toch werkte.

Het eiland wordt steeds meer de hotspot voor digitale winternomaden in Spanje, die staan te popelen om die 9 tot 5 mentaliteit achter zich te laten en alternatieven proberen te vinden om het leven iets minder voorspelbaar te maken.

Digital nomad leven in Fuerteventura

Het noorden van het eiland Fuerteventura is ongerepter en meer geschikt voor watersporten dan het zuiden, waar je prachtige stranden vindt maar ook meer toerisme. In haar artikel vertelt Chloë Sterk haar ervaringen in de drie belangrijkste knooppunten in het noorden van Fuerteventura: Lajares, El Cotillo en Corralejo.

Lajares

Een innovatieve, authentieke plek met coworking spaces, cafés en trendy winkels. Gelegen tussen de surfspots van Corralejo en El Cotillo, kun je vanuit Lajares beide surfspots bereiken en heb je altijd goede golven. Omdat de provincie in het binnenland van het eiland ligt, heb je geen gebrek aan wandelmogelijkheden. Maar vergeet niet om een auto te huren om optimaal van je ervaring te genieten.

El Cotillo

Omringd door de oceaan en gekenmerkt door natuur en rust, is het de ideale plek voor digitale nomaden op zoek naar rust en afzondering van het hectische stadsleven. Ondanks het feit dat El Cotillo groter is dan Lajares, heeft het nog steeds zijn authenticiteit behouden en zal het je betoveren met zijn ongerepte stranden.

Corralejo

Het is het bekendste knooppunt voor digitale nomaden op Fuerteventura en heeft veel diensten en voorzieningen van allerlei aard: van supermarkten en restaurants tot taalscholen, coworkingruimtes en een breed aanbod aan entertainment en nachtleven. Bovendien heb je hier geen auto nodig in vergelijking met Lajares en El Cotillo.

Fuerteventura is daarom een ideale bestemming om te telewerken. Het kiezen van de perfecte hub zal afhangen van je smaak als digitale nomade, maar je kunt er zeker van zijn dat je het overal naar je zin zult hebben.

Lees meer op de blog “Dailynonsense” van Chloë Sterk door te klikken op meer info of luister naar de aflevering “Fuerteventura met Chloë Sterk” op onze podcast, Ontdek meer mogelijkheden om je volgende werkverblijf op de Canarische Eilanden te boeken door hier te klikken.

Deel

Ontdek

Gerelateerde artikelen

De perfecte workation in Santander

Daymaker-reizigsters en bloggers Belges en Route delen hun ervaring van een workation in het betoverende Santander, de parel van de regio Cantabrië in het noorden van Spanje.