De perfecte workation in Santander

Daymaker-reizigsters en bloggers Belges en Route delen hun ervaring van een workation in het betoverende Santander, de parel van de regio Cantabrië in het noorden van Spanje.

Inchecken in Soho Boutique hotel Palacio de Pombo

Onze workation begon in stijl met een verblijf in het mooie Soho Boutique Hotel Palacio de Pombo in het hart van Santander. Dit hotel weet oud & en nieuw goed in elkaar te blenden. Qua kamer kan je je verwachten aan ruime kamers, een heerlijk zacht bed en een klein bureautje om aan te werken. Wij hadden zelf een klein zoldertje met extra ruimte om te vertoeven. Ze hebben ook een gezellige open ruimte, perfect om te werken in alle rust. De ligging kon voor ons niet beter: vlak aan de baai (ideaal voor zonsopgang) en op kuier afstand van de leukere boutiques en gezellige restaurants.

Tijd om de stad te verkennen: Zon, Zee y Cultur

Vandaag staat in het teken van de stad & zijn omgeving te ontdekken. We gingen naar een van de stranden in Santander: Playa de los Bikinis (of Bikini beach). Ook al was het reeds november, toch liep er nog aardig wat volk op het strand. Als doglovers, werden we vooral happy van alle hondjes die vrolijk rondliepen op hun dagelijkse strandwandeling.

Na het strand gingen we verder naar het iconische Magdalena-paleis, gelegen op een schiereiland met een adembenemend uitzicht op de baai. Je kan het paleis, dat nu een museum is, ook bezoeken. Maar wij hielden deze optie voor een regendag en genoten van de zon en de zeelucht.

Na een productieve werkdag is het tijd om de stad te verkennen. De winkels blijven open tot 20:00 uur, waardoor je na de job nog tijd hebt om te genieten van het shoppen. Santander heeft voor elk wat wils, zelfs de grotere ketens moest je daar naar op zoek zijn. Onze favoriete straatjes liggen naast Plaza de Pombo, zoals C. Hernán Cortés.

 

Somo vs Playa Virgen del Mar

Op onze laatste dag hadden we nog veel opties! Daarom komen we zeker terug naar Santander in het voorjaar of eind van de zomer, om de surfvibe van de stad te ervaren. Wij geven de voorkeur aan een iets actievere activiteit! We trokken eropuit om de steile kliffen van de regio te verkennen. We stapten in de auto en reden naar Playa Virgen del Mar. Er is ook een uitgebreid busnetwerk, dus je kunt buiten de stad komen. Het is ook een ideale plek als je met je huisdier reist.

Lokale tip:

Neem de veerboot naar Somo en bezoek de andere kant van de baai. Dit biedt een ander perspectief op de kust en geeft je de kans om nieuwe plekken te ontdekken, evenals te zonnebaden met de lokale bevolking op het strand van Somo. Ook mag je een bezoek aan Peña Cabarga niet missen, hoewel je daarvoor een auto nodig hebt. Daar vind je een café/restaurant met panoramisch uitzicht op Santander, maar je moet er vroeg zijn, want het sluit om 17.00 uur.

Culinair Santander

¡Het is tijd voor het aperitief! De leuke terrassen bevinden zich ook net om de hoek van het hotel! De eerste avond deden we zoals de lokale bevolking, we aten de beroemde pintxos en hopten van bar naar bar. De wijnen hier zijn veel goedkoper in vergelijking met die in België, zonder concessies te doen aan de kwaliteit! Dus onze portemonnees waren ook blij om in Santander te zijn. Begin op de Calle de La Peña Herbosa en zie waar de avond eindigt.

 
Word je geïnspireerd door de workation-reis van Belges en Route en zou je hetzelfde willen ervaren? Klik hier en ontdek Soho Boutique Hotel Palacio de Pombo.
Nu kunnen remote workers genieten van een korting bij SB Hotels dankzij Spanjeworkation! Ontdek hier al onze accommodaties.
N.B. De tekst is gebaseerd op de reis https://daymaker.travel/holidays/1afe6ff0-d06f-4667-94d5-d5b40a119714

 

Deel

Ontdek

Gerelateerde artikelen

Boven de wolken in Andalusië

Daymaker-reizigster Heleen vertelt ons over haar workation op een plek die volgens haar een droomplek is om te werken of om de charme van het ongerepte Andalusië te ontdekken.