Een workation avontuur in Sidro&Co, Aragón

Pak je laptop, wandelschoenen en zonnebril en volg Felix van Leusden op zijn workation avontuur door de regio Aragón. Bekend om zijn bergen, wijn en rijke culturele erfgoed is het onmogelijk om je te vervelen.

Mijn workation avontuur begint in de wolken, met de aansluitende vlucht Amsterdam-Madrid met AirEuropa. Eenmaal in de Spaanse hoofdstad, waar ik besloot een auto te huren om naar het Aragonese dorpje Secastilla te gaan, waar het Sidro&Co landhuis is gevestigd.

Dag 1: Aankomst bij Sidro&Co, het workation avontuur begint

Na een lange reisdag en een goede nachtrust in het Sidro&Co landhuis, werd ik wakker met een uitgebreid Spaans ontbijt met lokale producten. Vers brood, kaas, chocolade, yoghurt, worstjes en wijn! Het personeel van Sidro&Co was supervriendelijk en liet een gedetailleerd document achter over de producten.

Reistip

Koop het Sidro&Co welkomstpakket voor ontbijt en snacks bij aankomst en goede lokale wijn uit de regio 🤤

Na een stevig ontbijt is het tijd om het dorp te verkennen! Secastilla is een van de vele traditionele dorpen in de regio. Vol erfgoed en kleurrijke Spaanse gebouwen. Neem je tijd, er zijn veel mooie hoekjes en details te zien.

De volgende halte was Torreciudad, een hermitage in het noordoosten van Spanje, vlakbij Secastilla, in de provincie Huesca, Aragon. Het is een belangrijk religieus en bedevaartsoord, vooral voor toegewijden van de Maagd Maria. Geniet van het blauwste water dat je ooit hebt gezien, een geweldig uitzicht op de Pyreneeën en neem een kijkje in dit architectonische meesterwerk. De beste tijd om dit prachtige dorp te bezoeken is ongetwijfeld tijdens de rustige uren voor een vredige ervaring.

 

Mis de prachtige stad Graus niet, het zenuwcentrum van de regio. Graus ligt verscholen in de uitlopers van de Pyreneeën en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, charmante architectuur en prachtige natuurlijke omgeving. Vergeet niet om een goede Spaanse lunch te nuttigen op de Plaza Mayor, het centrale plein van de stad. Als je doorloopt naar de top van de heuvel, waar de Santo Cristo staat, heb je het beste uitzicht over de stad en de vallei.

En het meest verrassende is dat je op slechts 20 minuten rijden van Graus een prachtig… boeddhistisch centrum vindt! Het Dag Shang Kagyu Boeddhistisch Centrum dient als retraitecentrum en spiritueel centrum voor beoefenaars van de Kagyu Boeddhistische traditie. Hier kun je in alle rust genieten van adembenemende uitzichten over de regio.

Ik heb zoveel plaatsen kunnen ontdekken en het workation avontuur is nog maar net begonnen.

 

Dag 2: Een combinatie van cultuur en natuur

Na een ochtend remote werken is het tijd om de laptop te sluiten en aan een nieuw avontuur in onze workation te beginnen.

Op de tweede dag maakte ik een sprong terug in de tijd en bezocht ik het middeleeuwse dorp Alquézar. Het is een betoverend dorp dat historische charme combineert met natuurlijke schoonheid en een unieke ervaring biedt voor liefhebbers van geschiedenis, natuur en avontuur.

Reistip

Ik raad aan om aan het begin van het dorp te parkeren, niet in de stad 🚗

Vergeet niet een uitstapje te maken naar de canyon Pasarelas del Vero, beroemd om zijn wandelpaden in de kliffen boven de rivier. Koop van tevoren kaartjes en ga niet in het weekend (dan kan het druk zijn).

 

Dag 3: Rijden en wandelen naar de Salto de Roldan

Nadat ik mijn werk op mijn laptop heb afgerond, besluit ik nog een dag van dit workation avontuur te besteden aan rondrijden. Er zijn veel mooie verborgen hoekjes in deze regio van het land.

Nadat ik mijn ogen heb verloren in de prachtige landschappen van Aragón, is mijn volgende bestemming de Salto de Roldán.

Dit nationale park ligt op 20 minuten rijden van Huesca. Er zijn 2 grote rotsformaties die duidelijk zichtbaar zijn vanaf de weg naar het nationale park. Bovendien is de reis met de auto op zich al erg spannend! Er zijn veel mooie wandelingen rond de rotsformaties en talloze uitkijkpunten in de regio. Ik raad aan om erheen te rijden en te genieten van het landschap.

Reistip

De weg naar de rotsformaties is een beetje eng. Er zitten enorme gaten in de weg en de weg is erg smal, wat een probleem kan zijn als er een auto aankomt. Maar een avontuur moet wat spanning hebben 😉

Dag 4: Een ontspannende dag om te rijden, wandelen en wijnhuizen te bezoeken

Het weer verandert, maar de plannen ook! In plaats van in de bergen te wandelen, besloot ik de regio te verkennen en wijn te proeven. Dus ik nam weer de auto, stopte af en toe om de omgeving te verkennen, maar mijn eindbestemming was wijnproeven 🍷

De regio Aragón staat bekend om zijn wijn en prachtige wijnvelden. Natuurlijk moet je een van de wijnhuizen bezoeken. Wij gingen naar de Bodega Laus. Je kunt er de lokale wijnen proeven, de kelder bezoeken en nog veel meer. Bovendien is de architectuur van het gebouw niet die van een typische wijnmakerij.

Na een goede wijnproeverij gingen we terug naar het landelijke huis Sidro&Co, in Secastilla. Het workation avontuur in Aragón is tot een einde gekomen, het is tijd om afscheid te nemen van deze geweldige regio en van onze vriendelijke gastheren. Maar we wilden geen afscheid nemen van Aragón, want ik zal zeker terugkomen om de pareltjes te ontdekken op zoek naar een nieuw avontuur. Dus…

Tot ziens, Aragon!

Profiteer nu van 10% korting op het geldende tarief voor boekingen van 5 nachten of meer + gratis excursie van een halve dag (afhankelijk van beschikbaarheid) op je werkverblijf in het Sidro&Co landhuis.
N.B. De tekst is gebaseerd op de reis “The perfect workation gateway for adventure seekers in Aragon, Spain” in samenwerking met Daymaker.travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Ontdek

Gerelateerde artikelen

De perfecte workation in Santander

Daymaker-reizigsters en bloggers Belges en Route delen hun ervaring van een workation in het betoverende Santander, de parel van de regio Cantabrië in het noorden van Spanje.