Het beste van de Costa Blanca voor je workation

Op zoek naar warme zon, prachtige stranden en heerlijk eten, het hele jaar door? De Spaanse Costa Blanca heeft het allemaal. En met zijn vele werkvriendelijke accommodaties is het ook de perfecte bestemming om het digitale nomadenleven van je dromen te leiden. Ontdek Rani's perfecte 4-daagse warkation route.

We kennen allemaal de Nederlandse herfst, dus een spanje workation aan de Costa Blanca klinkt geweldig. Ontdek Rani’s workation in het plaatsje El Campello, waar ze verbleef in de heerlijk comfortabele Ahoy Apartments.

Dag 1: Check in bij Ahoy Appartementen en bezoek El Campello

Tijdens ons workation verbleven we in Apartamentos Ahoy, een moderne 4-sterrenstructuur in het hart van El Campello. Het ongelooflijke uitzicht op zee vanaf het privébalkon of een duik in het verfrissende zwembad maken het zonder twijfel het beste kantoor. Bovendien beschikken alle appartementen over alle faciliteiten die je maar kunt wensen of nodig hebt. Ze hebben zelfs een gratis wasserette en een fietscentrum!

Hun locatie is ook perfect.  Ze liggen op slechts 5 minuten van het tramstation en ongeveer 25 minuten rijden van zowel Alicante als Benidorm, ideaal voor sightseeing voor of na werktijd.

Op onze eerste dag verbleven we in El Campello. Het is een heel klein stadje, maar vol charme. Op slechts 5 minuten lopen van ons appartement ligt het strand, de haven en een levendige boulevard met lokale winkels en restaurants.

Dag 2: Van het kleurrijke Villajoyosa naar de zonsondergang in Benidorm

Nadat we ‘s ochtends hadden telegewerkt met onze laptop, besloten we een van de mooiste kustplaatsen van Spanje te bezoeken: Villajoyosa.

Omdat we geen auto hadden, reisden we rond met het openbaar vervoer, wat erg gemakkelijk en voordelig was. De Costa Blanca heeft een geweldig openbaar vervoersysteem, met de tram die van Alicante naar Benidorm en zelfs verder rijdt. Het duurt iets langer, maar het uitzicht op de kust en de bergen is het waard. Het is ook heel voordelig: een enkele reis binnen een gebied kost slechts 1,45 euro! 🤩

Villajoyosa is een van de mooiste dorpen aan de Costa Blanca. De kleurrijke huizen, het strand, de gezellige en levendige smalle straatjes maken het uniek. Het is zonder twijfel een van mijn favorieten.

Wat je ook moet doen in Villajoyosa is genieten van het lokale eten aan zee. We aten bij restaurant Le Cabanon, waar we genoten van een smakelijke zelfgemaakte paella 🥘

Nadat we hadden uitgerust voor de lunch, besloten we verder te reizen met de tram naar Benidorm. Het verschil met Villajoyosa en El Campello is groot, maar het uitzicht vanaf het Balcón del Mediterráneo is formidabel. Blijf tot het einde van de dag om een magische zonsondergang te bewonderen 🌅

Reistip

Vergeet niet een kaartje te kopen voor zone B, want die is verder weg.

 

Dag 3: Combineer werk, stad en strand in Alicante

Op onze derde workation aan de Costa Blanca besloten we Alicante te bezoeken. Hier zijn er voornamelijk twee emblematische straten.

Aan de ene kant La Explanada de España, een pittoreske boulevard naast het strand en de haven. Het is beroemd om zijn mooie tegels en hoge palmbomen. Je vindt er ook marktkraampjes die je wandeling gezelliger maken. Ik raad je aan om er ‘s avonds heen te gaan.

Aan de andere kant, de “paddenstoelstraat” (“calle de las setas“, in het Spaans) 🍄 Ja… het ziet er net zo verrassend uit als het klinkt. Maar deze straat is uniek en zeker een must om te bezoeken in Alicante. Het zal wat magie toevoegen aan je bezoek, vooral als je met kleine kinderen reist.

Later kregen we honger, dus gingen we naar een andere must-visit in elke Spaanse stad: de lokale markt. In Alicante is de Centrale Markt verdeeld in vlees-, vis- en groenteafdelingen. Hier vind je een grote verscheidenheid aan lokale delicatessen. Ik raad je aan om vroeg te gaan, wij gingen er na het middaguur heen en veel verkopers waren al gesloten.

Als je graag de geschiedenis van elke stad ontdekt, dan mag je Barrio Santa Cruz niet missen. Het is niet voor niets uitgeroepen tot de mooiste wijk van Alicante. Begin vanaf de Plaza del Carmen en dwaal door het doolhof van kleurrijke steegjes met de meest pittoreske huizen. Bovenaan word je beloond met een ongelooflijk uitzicht over de stad.

Dag 4: Roadtrip naar Calp

Als je een extra vrije dag hebt tijdens je workation aan de Costa Blanca, dan raad ik je aan om Calp te bezoeken. Het is de perfecte plek om te genieten van de meest ongerepte natuur van de Costa Blanca. We huurden een auto direct in Alicante en lieten deze achter op het vliegveld op onze terugvlucht.

Je kunt hier lezen over Rani’s avontuur in Calp tijdens haar workation aan de Costa Blanca.

De workation aan de Costa Blanca kwam tot een einde na 4 spannende dagen. Ons verblijf in Ahoy Apartments was zeer comfortabel en perfect om te telewerken. Het kleine stadje El Campello is ideaal als je wilt genieten van de rust en het langzame werken. Maar je bent ook binnen handbereik van steden als Alicante en Benidorm, zodat je er tijdens je werkvakantie even tussenuit kunt.

Pss! Hier is nog een tip. Ahoy Apartments heeft 25% korting op werkverblijf. Profiteer ervan en boek nu!

¡Hasta la próxima Costa Blanca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Ontdek

Gerelateerde artikelen

De perfecte workation in Santander

Daymaker-reizigsters en bloggers Belges en Route delen hun ervaring van een workation in het betoverende Santander, de parel van de regio Cantabrië in het noorden van Spanje.