Boven de wolken in Andalusië

Daymaker-reizigster Heleen vertelt ons over haar workation op een plek die volgens haar een droomplek is om te werken of om de charme van het ongerepte Andalusië te ontdekken.

Welkom in Casa de la Luz

We reserveerden twee nachten in Casa de la Luz, een vakantiehuis in Polopos, een natuurjuweel in de bergen van Granada, in Andalusië. Casa de la Luz draait volledig op zonne-energie en biedt een uitzicht dat nooit verveeld. Terwijl  je ’s ochtends geniet van je koffie waan je haast alleen op de wereld.

Het appartement waarin wij overnachten heeft twee slaapkamers, elk voor twee personen. Verder een gemoedelijke woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Maar waar je eigenlijk de meeste tijd doorbrengt, is vanzelfsprekend het terras. In de zomer kun je verkoeling zoeken in het zwembad op de berghelling, genietend van het adembenemende uitzicht.

Je kunt je hier helemaal losmaken van de drukte en weer in contact komen met de natuur. Er is wifi-verbinding, dus pak je koffers en ga op workation.

Casa de la Luz Polopos

Polopos ontdekken, een pittoresk dorp met 60 inwoners en het dubbele aantal katten

Polopos, een typisch wit bergdorp, is zeker een bezoek waard. Alleen al het wandelen door de stille smalle straten is een genot. Bij binnenkomst zagen we alleen drie honden en op bijna elke hoek van de straat een slapende kat; inwoners zagen we nauwelijks.

Dit is niet helemaal vreemd want Polopos telt tegenwoordig nog maar 60 inwoners. Midden in het centrum van het dorp is het terras van “Cantina Verde” (groene kantine). De eigenaar van dit vegetarisch restaurant is een Nederlands echtpaar dat enkele jaren geleden verliefd werd op Polopos.

Ook kun je in de omgeving van Polopos goed wandelen of nog wat verder naar boven rijden voor een wijnroute met authentieke bodega’s.

 

 

Van berg naar strand in 20 minuten: Castell de Ferro

Het meest verrassende van Polopos is dat je op minder dan een half uur op het strand bent. Wij reden naar Castell de Ferro, een kustplaatsje met blauw helder water en een kiezelstrand. Wij waren er in het laagseizoen dus het was rustig maar het is juist die rust die ons aantrekt om zo de authentieke en  interessante plekken te ontdekken. We wandelden omhoog via een trap tot aan het centrum. Ook hier weer smalle straten en mooie huizen.

Op de laatste dag eindigden we in “Caferini”, een café op de hoek met uitzicht op zee, waar we een klassieker van ons verblijf in Spanje aten: “tostada con tomate y atún” (toast met tomaat en tonijn). En dit natuurlijk vergezeld van een heerlijk kopje  koffie.

   
Geïnspireerd door Heleen en wil je wel eens hetzelfde beleven? Klik hier en ontdek Casa de la Luz.
N.B. Bovenstaande Nederlandse tekst is een onofficiële vertaling en niet-beëdigde vertaling van de Engelstalige blog https://daymaker.travel/holidays/4514b21d-89e6-4f14-bef5-4e0825ef5088 Aan deze vertaling kunnen geen rechten worden ontleend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Ontdek

Gerelateerde artikelen