5 redenen om een workation in Valencia te doen

Wij geven je 5 en meer redenen om Valencia te kiezen als jouw volgende bestemming voor een workation in Spanje.

Wat dacht je van een workation? Hoe vreemd het ook mag klinken, tegenwoordig kun je werken en tegelijkertijd het gevoel hebben dat je nog steeds met vakantie bent. Dit is allemaal mogelijk dankzij het werken op afstand! En als we in de winter de zon moeten volgen, dan is Valencia de perfecte bestemming voor jouw volgende workation.

1. Vitamine D het hele jaar door 

Valencia staat bekend om zijn milde en stabiele klimaat, zelfs in de winter. Met meer dan 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 19º, is Valencia een ideale bestemming voor een workation gedurende het hele jaar.

2. Veel meer dan zon en strand

Ja… er gaat niets boven het strand, maar de natuur in Valencia heeft veel meer te bieden, zowel binnen als buiten de stad: van de Jardín del Turia tot de nabijgelegen Albufera of El Saler.   

3. Verbinding per lucht, land en zee

Vanuit steden als Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven is het heel eenvoudig om een vlucht naar de Internationale Luchthaven van Valencia te nemen! Je workation is slechts tweeënhalf uur verwijderd. Niet te vergeten zijn de treinverbindingen met het AVE Joaquín Sorolla-station en het Noordstation, of de haven van Valencia voor georganiseerde uitstapjes.

En, natuurlijk, je verplaatsen binnen Valencia is ongelooflijk eenvoudig: bus, metro, tram, taxi, zelfs met de fiets of step! Wist je dat Valencia erg vlak is en 160 kilometer aan fietspaden heeft? Ontdek dit en meer van de stad die in 2024 de titel van Europese Groene Hoofdstad draagt!

4. Over hoofdsteden gesproken…

Valencia is de derde grootste stad van Spanje, en dat voel je in haar straten, sfeer en levensstijl: kosmopolitisch, levendig, elegant, authentiek… Halverwege tussen het verleden en de toekomst bevindt zich Valencia.

5. Cultuur, gastronomie, vrije tijd en nog veel meer!

Valencia is een bruisende stad waar altijd wel iets te doen is. Of het nu gaat om deelname aan culturele evenementen, een bezoek aan musea en bezienswaardigheden, het proeven van lokale gerechten of een “vermut” drinken, tot winkelen om je outfits van ‘made in Valencia’ te laten zien.

workation Valencia WorkingRemotely.nl

Valencia heeft voor ieder wat wils, ook voor telewerkers!

De stad beschikt over een bewonderenswaardige infrastructuur voor werken op afstand, met talloze ruimtes en opties ontworpen om de productiviteit te verhogen en het netwerken met gelijkgestemde professionals te bevorderen.

Er zijn tal van coworking-opties in de stad, variërend van boetiekachtige ruimtes tot grotere, meer zakelijke omgevingen: “para gustos, los colores” (voor elk wat wils). Je hoeft je alleen maar zorgen te maken over het kiezen van degene die je het leukst vindt, aangezien de coworking-ruimtes beschikken over snelle internetverbinding, vergaderruimtes, printfaciliteiten, en meer diensten.

In sommige gevallen bieden deze ruimtes ook evenementen en activiteiten aan waarmee je je nog meer kunt integreren in de stad en haar gemeenschap, en tegelijkertijd contact kunt leggen met andere telewerkers die dezelfde interesses delen.

Aan de andere kant, als je de voorkeur geeft aan informeel werken of geen zin hebt om een coworking-plek te reserveren, zijn er ook veel laptopvriendelijke cafés in Valencia waar je kunt telewerken terwijl je geniet van een goede dosis cafeïne.

   

Tot slot, als je op zoek bent naar een combinatie van leven en werken, dan zijn de colivings in Valencia iets voor jou. Hier heb je alles wat je nodig hebt om op afstand te werken terwijl je in een vriendelijke omgeving verblijft, en kun je ontspannen met yogalessen, taaluitwisseling, netwerkevenementen en nog veel meer.

Bezoek de officiële website van VisitValencia voor “Meer informatie”. Laat je inspireren door ons driedaagse workation-voorstel in de stad en ontdek alle beschikbare accommodaties in Valencia.

Valencia wacht op je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Ontdek

Gerelateerde artikelen