Een workation in Malaga: ‘Misschien wil ik hier wel langer blijven…’

Carmen ontdekt tijdens haar workation in Spanje Malaga. Ze vertelt je graag waarom werken en reizen een fijne combinatie is en waarom ze het iedereen aanraadt.

Overwinteren doe ik in Zuid-Amerika, want dan is het daar zomer. Maar laten we eerlijk zijn: met de huidige zomer in Nederland (als je het al zomer kunt noemen) is het niet verkeerd om ook nu even naar de zon te vertrekken.

Al vanaf mijn tienerjaren nemen mijn ouders ons mee naar het zuiden van Spanje, waar vervolgens de halve familie langs komt. Dichtbij Málaga wordt dan een huis in de bergen gehuurd met een zwembad, veel plek om buiten te leven en natuurlijk de BBQ niet vergeten.

Dit keer is het voor mij net iets anders. Sinds anderhalf jaar heb ik mijn eigen onlineonderneming in administratie, backoffice en websitebouw, wat inhoudt dat ik volledig locatieonafhankelijk kan werken. Waar de rest van mijn familie naar Spanje is gekomen om vakantie te vieren, ben ik hier dus op workation.
Een perfecte manier waarin werk en plezier elkaar tegenkomen.

Het is even zoeken hoe ik mijn dagen hier vorm ga geven aangezien er zeker gewerkt moet worden. Maar laten we eerst eens gaan naar waarom ik zo geniet van Spanje, of ik nou wel of niet aan het werk ben.

Het buitenleven in Spanje is vooral genieten

Dat buitenleven hier bevalt me wel. Ik hoor steeds vaker uit mijn omgeving dat ik prima in de Spaanse cultuur pas en dat wordt hier opnieuw bevestigd. Wakker worden en naar buiten stappen terwijl de zon schijnt. De heerlijke lange avonden. De rustige cultuur. Je kent het wel, Mañana Mañana. Ik wen er maar al te snel aan. Waar ik in Nederland geregeld stress kan voelen, al is het maar in de rij van de supermarkt, heb ik daar hier totaal geen last van. Ik gok dat het door het warme weer komt.

Na mijn reizen in Zuid-Amerika, waar ik me overigens ook heel erg thuis voel, kijk ik steeds meer naar plekken waar ik langer zou willen verblijven. En telkens weer kom ik dan toch bij Spanje uit. De reden? Ik denk het Zuid-Europese. Wel de rustige cultuur, het buitenleven en het sociale aspect, maar toch ook nog echt Europees. Misschien is dat voor een Nederlander toch makkelijker settelen.
Ooit wordt het misschien wel verhuizen naar het buitenland. Maar voor nu doe ik het nog met de workations.

Er zijn drie dingen waar ik rekening mee moet houden tijdens deze dagen:

  • Ik zit in een huis in de bergen, dus als ik ergens heen wil, heb ik een auto nodig (ik ben met familie dus heb geen eigen auto).
  • Ik ben met familie hier die wel echt vakantie hebben. Dit betekent dat ik een goede manier moet vinden om te focussen.
  • In Nederland heb ik een vaste routine. Hier is het de kunst om die routine aan te passen en wel productief te blijven.

Tip: Als je op workation gaat, maak alvast een planning van tevoren en werk deels vooruit. Ja, je bent aan het werk, maar je wilt ook van leuke dingen genieten als je hier bent.
Om die routine vast te houden, heb ik een planning gemaakt welke dagen ik voor welke klanten werk en daarnaast moest er nog iets wat voor mij belangrijk is terugkomen in de planning, en dat is sporten.

Sporten in Spanje tijdens een workation

In Nederland sport ik bijna elke dag. Dat lijkt me op dit moment iets te gek en is dus ook niet nodig, maar er moet wel bewogen worden. Dit is waarom een workation in Spanje zo makkelijk is. Hoe handig dat dat basic-fit abonnement hier ook gewoon werkt. Dit helpt al zo erg om in je vaste routine te blijven. Dus er kan gewoon gesport worden. ’s Ochtends word je wakker en de zon schijnt al, dat betekent dat onder het afdak (want met zon op je beeldscherm zie je niks) relaxed gewerkt kan worden.

En ondanks dat ik routine dus zo fijn vind, is het top om er soms even uitgehaald te worden. Man, de hoeveelheid creativiteit die weer door me heen gaat. Zoveel nieuwe leuke ideeën! Als je op een nieuwe plek zit, ga je op een of andere manier toch weer even anders denken.

Of ik vaker vanuit het buitenland zou werken? Zeker, de wintermaanden zijn ondertussen vaste prik geworden. Maar daarnaast lijkt het me super inspirerend om zo’n workation eens te doen met gelijkgestemden (online ondernemers). Maar of je nou je eigen bedrijf hebt of in loondienst werkt, ik raad het iedereen aan. Twijfel je als bedrijf/werkgever hieraan? Probeer het gewoon eens! Niet geschoten is altijd mis!

Voor nu ga ik na werktijden nog even van de Spaanse zon, het strand en de tapas genieten.
Adiós y nos vemos en Holanda!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Carmen van Wanderlust Virtual Assistent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Ontdek

Gerelateerde artikelen

Waar te eten in Santander: 6 tips voor jouw workation

Ontdek een feest van smaken in Santander met onze culinaire aanbevelingen, speciaal ontworpen om aan de smaakvoorkeuren van elke digitale nomade te voldoen. Van traditionele tapas en pintxos tot veganistische opties en fusion gerechten, leiden we je door de culinaire geneugten van de stad.

Werken onder de Spaanse zon bij Casa Mas Montañas

Ontdek de prachtige provincie Valencia in een ongelooflijke groepsworkation georganiseerd door Working Remotely, en maak deel uit van een verrijkende ervaring samen met andere gelijkgestemde mensen onder de Spaanse zon.