Ga je in 2023 telewerken? Spanje is jouw bestemming!

Anita Boon, freelance copywriter voor Skyscanner, vertelt ons over de voordelen van telewerken in Spanje en het nieuwe visum voor digitale nomaden.

Satya Nadella, CEO van Microsoft, zei ooit: “Werk is niet langer een plek waar je naartoe gaat. Werk gaat over dingen laten gebeuren waar je bent“. In de afgelopen jaren en met de ervaring van de pandemie hebben we gezien hoe het leven zoals we dat kennen plotseling kan veranderen, we willen meer halen uit het leven dat we in onze jaren stoppen en de vooruitgang in de technologie heeft ons laten zien dat het mogelijk is om op inspirerende vakantielocaties te werken.

Waarom op workation in Spanje?

Spanje is daar zeker één van, het is één van de beste landen voor digitale nomaden in Europa dankzij het milde klimaat en de gevarieerde landschappen. Je kunt werken op eilanden, in bruisende steden bij prachtige stranden of in het bergachtige achterland. Daarnaast biedt Spanje een van de snelste internetverbindingen van Europa, zijn de kosten van levensonderhoud, vooral in kleinere steden en dorpen, veel lager dan in Nederland en heeft Spanje een van de beste gezondheidszorgsystemen ter wereld. Spanje heeft ook een van de meest uitgebreide netwerken van hogesnelheidstreinen in Europa, waardoor het gemakkelijk (en duurzaam) is om naar alle uithoeken van het land te reizen.

Dit is ook wat Anita Boon ons vertelt in een van haar laatste artikelen voor Skyscanner, waarin ze het niet alleen heeft over de voordelen die Spanje biedt als telewerkbestemming, maar ook over het ambitieuze digitaliseringsplan dat wordt uitgevoerd om het land te positioneren als de hub van digitaal talent in Europa.

Heb je een visum of werkvergunning nodig voor Spanje?

De Spaanse regering heeft onlangs een nieuwe Start-Ups wet geïntroduceerd om buitenlandse (niet-EU) digitale nomaden aan te trekken, die nu een nieuw visum kunnen aanvragen dat het voor hen gemakkelijker maakt om in Spanje op afstand te wonen en te werken.

Voor Nederlanders is het zelfs nog makkelijker! Als EU-burger heb je geen Digital Nomad Visum nodig, want het is mogelijk om overal in de Europese Unie te werken zonder werkvergunning. In Spanje kun je maximaal zes maanden zelfstandig werken en je verblijf later verlengen door een NIE aan te vragen.

Ontdek meer informatie over waar te werken in Spanje en de vereisten in het artikel van Anita Boon door hier te klikken.

Als je ons brede aanbod aan accommodaties wilt zien waar je vanuit Spanje kunt telewerken, klik dan op meer info hieronder. We hebben ook activiteitenaanbiedingen en interessant nieuws voor digitale nomaden op onze blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Ontdek

Gerelateerde artikelen

Workation in Castilië en León

Van het landelijke Villarín de Campos tot de fascinerende steden Toro, Zamora, Salamanca en Ávila. Combineer een workation in de regio Castilla y León met een weekend roadtrip in de natuur van Extremadura. Lees over de workation-avontuur van Liesbeth.